Giriş yap

Şifremi unuttum

Reklam Alanı

Mount&Blade Warband

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

. Mount&Blade Warband

Mesaj tarafından Misafir Bir 13.06.10 11:20

Bir Türk şirketi tarafından yapılmış bu ortaçağ oyunu çok da küçük olmamak kaydıyla tüm yaş grubuna hitap etmekle kalmıyor sıkıntılı zamanlarımızda stresimizi almakta üstüne yok. Her türlü oyunu oynamış olabilirsiniz. Gerek strateji gerek role-play gerekse action oyunları... Ancak hepsinden azar azar içinde bulunduran ayrıca realitesi gerçekten yüksek olan bu oyunu çok beğeneceksiniz.

İndirebileceğiniz linkler:
http://173.192.225.169/mb_warband_setup_1111.exe
http://download.taleworlds.com/mb_warband_setup_1111.exe

Oyunun resmi websitesi:
http://www.taleworlds.com/main.aspx

Şirket oyunu 8. seviyeye kadar ücretsiz oynamanıza izin veriyor. 8. seviyeden sonra oyunu satın almak zorunda(ymışsınız)
Bir Türk şirketi olduğu için satın almanız gerektiği kanısındayım. Ancak satın almak istemezseniz benimle irtibata geçebilirsiniz. Eğer kendi kendime illegal olan faaliyetlerle oyunu crack yapabilirim ve bulabilirim diyorsanız ne mutlu size ki bu çok da zor değil

Şimdi geldi oyunun tanıtılmasına...
Oyunumuzda karakterimizin cinsiyetini seçebiliyoruz. Karakterimizin ismini biz koyuyoruz,geçmişini biz belirliyoruz, hatta tipini bile biz belirliyoruz. İster dünyalar çirkini bir çekik gözlü yapın ister, güzellikte dünya birincisi gelecek bir zenci yapın isterse sıradan bir beyaz Bu sizin tercihiniz.. Daha sonra oyuna başladığımızda şehirde saftrik bir haydut size saldırıyor. dövseniz de dayak yeseniz de fark etmez. Ölümsüzsünüz. Bir tüccarın evinde uyanırsınız ya da tüccarla eve bilinçli olarak gidersiniz. Tüccarın görevlerini geçtikten sonra kalradya maceranıza başlayabilirsiniz. Namınızı artırabilirsiniz şeref kazanabilirsiniz. Loto milyarderi gibi zengin dahi olabilirsiniz. İster kendi krallığınızı kurun.(Uzun bir uğraş istiyor) ister başka bir krallığa derebeyi olarak katılın. Size mülk verilicektir. Benim tercihim gerekli güce ulaştığınızda bir kale yada şehiri işgal edin(şehir tavsiyemdir ama çok daha zordur.) zaten hangi hükümdara gitseniz sizi hemen kendi derebeyi yapmak isteyecektir. İsterseniz de bir süre bir krallıkta derebeyliği yaptıktan sonra haksızlıkla tacı elinden alınmış meşru hükümdar yanlısı olarak devrim yapın...
Eğer karakterinizi erkek seçtiyseniz ve namınız azımsanacak ölçüde değilse krallıkların pek çoğunda verilen ziyafetlere katılarak evlenmek için leydilerle tanışabilir hatta ilişkiniz bir seviyeye geldikten sonra beraber kaçabilirsiniz.Eğer bayansa karakteriniz gerçek dünyadaki gibi işiniz çok daha zordur. Lordların birçoğu ilk defa kılıç kuşanmış kadın gördüğünden dalga geçmeyi eksik etmiyor.Kadınsanız evlenmek için ziyafetleri beklemek zorunda olmayacaksınız. Lordlarla doğrudan görüşüp evlenme teklifi edebilirsiniz Ancak red cevabı alınca çok pis moraliniz bozulur söyliyim Neyse tüm oyunu ben anlatmadan biraz da siz keşvedin.
Ekran görüntüleri:









SSS:
EVLİLİK:
Bizim en çok merak ettiğimiz ve hakkında az bilgimiz ve en çok sorumuzun olduğu kısımdır.
Soru1: Ya şu kalelerdeki leydiler 40 yaşından başlıyor. Biz nereden bulacağız 20 lik kızları ?
Cevap1: lordlar barış zamanlarında kalelerinde ya da şehirlerinde ziyafet verirler. Oralara kızkardeşlerinide götürürler. Biz oradaki kızları beğenip seçeriz.
Soru2: peki ziyafetlerin nerede verileceğini biz nerede bilelim ?
Cevap2: hanlarda rastlayacağımız şairlere sorarak bulabiliriz.
Soru3: kızı seçtik peki onunla nasıl bulaşacağız?
Cevap3: lord veya leydinin yerini öğrenme
o ülkenin lorduna "birisinin yerini bilmek istiyorum" de ve leydi-lord vb şahsyetleri sor. o sana konumu verecektir. eğer bilmiyorum derse lord savşta yenilmiştir fakat kaçmayı başarmıştır ve spawn olmamıştır. 2-3 gün içinde spawn olur..

sana şehri-kaleyi söyledi ve sen bulamıyorsun Q ya bas ve oradan mekanlardan kale-şehir i seç ve haritada göstere tıkla.

dipnot. ziyafet dışında leydi ile görüşemezsin.
istisna- eğer abi-baba izin verdiyse görüşebilirsin
istisna 2-eğer ziyafette "ben sizin en büyük hayranınızım" dersen ve kızda memnun olursa onun bulunduğu şehir-kale ye gidip bir nedime ile görüşe tıkla. baba görüşmeye izin vermişse direkt girersin. fakat izin koparamamış bideüstüne fırça yemiş isen şansına bağlıdır.

Şansı Etkileyen faktörler

1- uzun zaman görüşmemiş olman- azda olsa etki yapar.
2-leydiden mektup allman ve üstteki devam a basman.(bir bug gibi birşey iki tane devam var alttaki kabul etmemek oluyor) 100 de yüz
3-onur-çok çok çok az arttırır.
Soru4: kızı nasıl etkileyebilirim?
Cevap4: ona şairlerden okuyacağın şiirle etkileyebilirsin.(şiirler 3. Bölümde verilecektir=
Soru5: kız beni sevdi fakat lord izin vermiyor nasıl evlenebilirim?
Cevap5: kızın yanıa gidip seninle bir geleceğim olabilirmi deyip onun seninle kaçmasını sağlayabilirsin.
Soru6: kız kaçmaya yanaşmıyor. Ne yapabilirim?
Cevap6: lordla aranı iyileştir. Başka yapacağın birşey yok.
Soru7: lordla aram iyi ve evliliğe izin verdi. Şimdi ne olacak?
Cevap7: düğün tarihini bekleyeceksin. Biraz uzun.
EVLİLİK SONRASI:
Evlendikten sonra ziyafet verebilirsin. Veya ülkedeki itibarınızı yükseltmeye çalışabilirsiniz.
Soru8: ziyafet nasıl verebilirim?
Cevap8:karıcığına gidip hayatım ziyafet verelimmi de oda sana kilerdeki yiyecek durumunu söyleyeektir. Sen de şehirden yiyecek içki vb şeyleq alırsın sonra davetiyeleri yolla dersin ve ziyafet verilmiş olur.
Soru9: kuma alabilirmiyim?
Cevap:hayır.
Devlet kurman için önce idare puanı kazanman gerekir. Nam ve onura baktığın yoldanbakabilirsin. (idare puanı olmadanda kurabilirsin ama hiçbir lord senin krallığına geçmez. Seni adam yerine koymaz.)
Soru10: idare puanını nasıl kazanabilirim?
Cevap10: Bunu 2 yoldan kazanabilirsin. 1. Yol yaverlerine benim kalradya tahtıma talip olduğunu duydunmu dersin...2. yol krallığını kurarsın ve bakanına gidip elçi göndermek istiyorum dersin. UYARI: Elçilerimiz yoldaşlarımızdandır. Yoldaşın olmadan elçi gönderemezsin. Ayrıca elçinin ikna yeteneğinin yüksek olması senin yararınadır.
Soru11:peki ben elçim ile ne mesajı gönderebilirim?
Cevap11:krallıklara barış teklifi, ateşkes; savaş ilanı; ve hediyelerle seni tanıması için mesaj gönderebilirsin. Eğer sen onlara hiç yoktan savaş ilan edersen bu yoldaşlarının ve halkının sana güvenini sarsabilir.
Eğer krallara barış ateşkes teklif edip onlarda kabul ederse idare puanı kazanırsın.ç eğer onlar sana gönderirse gene idare puanı kazanırsın; onlara hediye gönderir ve kral sana xxx kalesi\şehri lordu yyy diye bahsederse gene idare puanı kazanırsın.
Soru12:peki bakanımızın yerini veya karımızın yerini(bulunduğu şehir\kaleyi) değiştirebilirmiyiz?yani bakn ve karımız radoghir kalesinde biz onları sargoth şehrine gönderebilirmiyiz?
Cevap12:/cevabı bilmiyorum ama araştırmaktayım/
OYUN VE UZANTISI HAKKINDA:
Arkadaşlar M&B:Warband’da oyunun bulunduğu uzantı değiştirilmiş(benim oyunum kutulu versiyon). Ve bazı küçük değişiklikler yapılmış.
Oyunun uzantısı: C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\mountblade warband baştaki C değişikleik gösterebilir.
Karakter İmport/export(böyle birşey): C:\Documents and Settings\exper\Belgelerim\Mount&Blade Warband Characters yani belgelerimde.
Cheat modeyi açmak: C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\mountblade warband daki modüles native ve orada menüs’ü açıp ctrl+f ile \cheat\ ı aratıp ....... 0 {cheat!} yazan ilk yerdeki en son “0”ı “1” yapacaksınız. Ve yeni karakter açıp xxxx şehrine giden kervana katıldın seçeneklerinin olduğu en alt yerde CHEAt yazısına tıklayabilirsiniz. Gerisini bulmak size kalmış.
Oyunda hileler değiştirilmemiş 1 istisna var. Ctrl+shift+F4 kombinasyonu çalışmıyor sadece ctrl+f4var diğerleri aynı. Ve bence bu iyi olmuş. Benim bilgisayar ctrl+shift+f4 ü kaldırmıyordu.(ayarlar en yüksekte:) )
Ayrıca hep sp oynadım en fazla 1 saat mp oynadım. Sp den sıkılana kadar mp yok bana .
KADIN KARAKTER:
Görüşüme göre kadın karakterler oyuna pasif olarak sokulmuş. Oyuna ilk başladığınızda herhanngi bir krala /ki başlangıçta babaya “asil” demediyseniz başka/”kılıcımı size önermeye geldim” derseniz, size toprak vermeyeceğini belirtir. /Siz oradaki konuşmalara basarsanız bu konuda daha ayrıntılı bilginiz olur./ En altta “olsun buna rağmen ...” yazan yere tıkıldarsanız komutan olursunuz. Ziyafetlere gidip lordlara “ailenizde kalıcı bir birleşme ile kalmam neyi gerektirirdi “sorusunu sorduğunuzda “bana evlenmemi teklif ediyorsunuz” diye cevap verecektir/eğer genç ve bekarsa(gidip 60 yaşındaki adama denmez heralde :D)/ sizde ona karşılık “evet” derseniz teklifi etmiş olursunuz. Artık evet ya da hayır ona kalmış.
KRALLIK KURMA:
Devlet kurma adlı spoiler de belirttiğim gibi idare puanı kazanacaksız. Kale ele geçireceksiniz eyvallah yaptınız lordunuz var, evlisiniz , otoriteniz var. Bitti mi bitmedi. Siz sonradan kral olduğunuz için diğer krallar sizi pek takmayacaktır ve canınızı yakmak için epey can atacaklardır. Eğer sizin kalleş bir lordunuz varsa /ki olacaktır oyun bu boş boş oturulmaz demi / düşman kralla iş birliği yapar. Eğer bunu farkettiyseniz bakanınıza gidip “bir lord hakkında soruşturma yapmak istiyorum” deyip o lordun malını mülkünü alıp kapı dışarı atarsınız. Fakat lord masumsa ve tamamen size bağlıysa diğer lordların size olan bakışı değişecektir.
Tamam burası da bize düşman kral olmasını istemiyoruz diyorsanız bol bol elçi yollamanız lazım ve savaşlarda fazla can yakmanız lazım ki düşman sizden korksun. Eğer bunu yaptıysanız “Kalradyanın kaderi avucunuzun içinde olacaktır /fazla sıkmayın lordlar isyan eder

Dikkat Dikkat! SSS kısmı alıntıdır duyrulur.

Misafir
Misafir


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

. Geri: Mount&Blade Warband

Mesaj tarafından Admin Bir 03.07.10 13:10

Güzel ve mantıklı bir oyuna benziyor , vaktim olsa biraz göz gezdirirdim

__________________เ๓zค__________________
Forum kurallarını okumak için - [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Site çalışanlarının görevleri (kısa) - [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Site çalışanlarının yetkilerini bilmek istiyorsan - [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Üyelik tipini belirlemek istiyorsan - [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Üye veya yetkililerden birini mi şikayet etmek istiyorsun - [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 917
Kayıt tarihi : 20/10/09
Yaş : 26
Nerden Nerden : Kocaeli
Cinsiyet : Erkek

Ticaret
Ticaret Ticaret: 27

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz